‘Zo normaal als het kan en zo speciaal als het moet’

Wij vinden dat kinderen het beste op hun plaats zijn in hun eigen wijk op een reguliere school. We willen een centrum zijn waar onderwijs en opvang geboden wordt. Als dat om bepaalde redenen (tijdelijk) niet kan, willen wij al onze kennis en expertise inzetten om de ontwikkeling van kinderen tóch zo veel mogelijk te ondersteunen. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen die van buiten de wijk komen. Uniek is dat het beide kan op het KindCentrum Borgele: regulier en speciaal in combinatie met opvang en eventueel zorg. Om dat waar te maken werken wij samen en delen we kennis, materialen en ruimtes. Allemaal in dienst van de ontwikkeling van kinderen.

Speciaal onderwijs

Ieder kind is speciaal dus: ‘Bewonder hoe bijzonder je bent’. Iedere leerling heeft andere ondersteuningsbehoeften. We maken daarom voor iedereen een individueel plan voor maximale ontwikkeling. Zo is iedere leerling optimaal op de toekomst voorbereid.

Op De Linde denken wij in kansen en mogelijkheden. Wij staan voor de optimale ontwikkeling van de leerling, afgestemd op de mogelijkheden van het kind. Ieder kind is bijzonder en heeft zijn of haar eigen ondersteuningsbehoefte. Op De Linde doen wij er alles aan om elke leerling optimaal voor te bereiden op de toekomst.

Op onze school staat betekenisvol leren daarom centraal. Dat betekent dat wij ons onderwijs verplaatsen naar de echte wereld en deze wereld binnenhalen in onze school. Verkeersles op het verkeersplein, oriëntatie op het gebied van kunst, cultuur en sport, aandacht voor lezen en leesbeleving, koken in de keuken van De Linde, boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt en samen zoeken naar een hobby en vrijetijdsbesteding afgestemd op de mogelijkheden van het kind.

Orthopedagogisch DagCentrum

Bij alles wat ODC ’t Lantaarntje biedt – opvang, begeleiding, verzorging, behandeling en advies – kijken we naar de behoeften en mogelijkheden van het individuele kind. Het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen staan voorop. ’t Lantaarntje biedt kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijk beperking de persoonlijke opvang , zorg en begeleiding die zij nodig hebben.

Alle ruimtes van ’t Lantaarntje bevinden zich in het KindCentrum op de begane grond en zijn gelijkvloers. De inrichting is kindvriendelijk en rolstoeltoegankelijk. Er is een snoezelruimte, een speelzaal en een zwembad. Daarnaast hebben we zowel een binnen- als een buitenspeelplaats met een rolstoelschommel. Spelen, leren en ervaren gaan hand in hand.

Wilt u ontdekken wat KindCentrum Borgele biedt?